Thursday, April 30, 2009

.:: MuHaSaBaH CiNTa ::.

WaHaI PaMiLikK nYaWaku,

BeTaPa LeMaH DiRiKu iNi....BeRaT UjIaN DaRi-MU

Ku PaSRaHkaN SeMuA PaDa-MU....

TUHAN.....BaRu KuSeDaR,

InDaH NiKmAT SiHat Itu.....TaK PaNdaI AkU BeRSyUkuR

KiNi Ku HaRaPKan CiNTa-MU....

KaTa-KaTa CiNTa TeRuCaP iNdaH...

MeNgaLiR BeRZiKiR DiKiDuNg DoAKu..

SaKiT YaNg Ku RaSa BiAr JaDi PeNaWaR DoSaKu..

BuTiR-BuTiR CiNta AiR MaTaKu..

TeRiNgaT SeMua YaNG KAU BeRiKaN UnTuKku..

AmPuNi KhILaF DaN SaLaH SeLaMa InI...

Ya ILLAHI....MuHaSaBaH CiNtaKu...

TUHAN....KuAtKaN AkU...

LiNdUnGi kU DaRi PuTuS AsA...

JiKa AkU HaRuS MaTi,

PeRtEmUkAn AkU DeNgAn-MU....

Wednesday, April 29, 2009

.:: PeNaT N LeTiH ::.

hrmm..dh lame x parking kt sini..sibuk la katakn..exam..sbnr nyer aku ni dlm kepenatan..mane x nyer..ari ni ari ke3 aku skit kpala..pastu dh 3 hari xmkn nasi..bz memanjang....xpnah lekat kat bilik..igt nk pulun 3 subjek y blm exam lg tu..tp xsempat lak..smlm aku g seremban..first time jejak kaki kt sane..xsempat lak nk round2..cz aku g sane tgk ustaz..cian ustaz..patah kaki..cz xcdent..moga ustaz cepat sembuh.
td rombongan dr sek aku dtg..so aku bwk la cikgu n bdak2 round2 ukm..xpe penat skit..asal dorg hepi n aku puas hati..huhuhu...tp xpe..dlm kepenatan tu,dpt jgk aku lepaskn rindu aku kt cikgu aku..mizz u teacher!!!!!!!!!

Sunday, April 26, 2009

ViDe0 CaM BeST..

antara video yg cam best..

.::KeTiKa CiNta BeRtaSbiH::.

Bertuturlah cinta...
Mengucap satu nama...
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih...
Mengutus Hati ini...
Kusandarkan hidup dan matiku padamu
Bisikkan doaku...
Dalam butiran tasbih...
Kupanjatkan pintaku padaMu Maha Cinta..
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit
Ketika Cinta bertasbih...
Nadiku berdenyut merdu...
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur padamu atas segala cinta..
Bisikkan doaku...
Dalam butiran tasbih...
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit
Ketika Cinta bertasbih...
Nadiku berdenyut merdu..
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur padamu atas segala cinta...

Saturday, April 25, 2009

.:::SaBtu:::.

Ya Allah..ape la nk jd nga aku ni..makin ttkan makin xmnjadi lak..dh tau exam 2 paper isnin ni,tp layan jgk tension tu...bila la nk bjaye..dh la paper killer dua2..wake up mie...wake up..caiyok!!!caiyok!!!!

Thursday, April 23, 2009

.::TINTA PERTAMA DARIKU.......

alhamdulillah...
dengan izin dari Allah..akhirnya berjaya jugak aku siapkan blog yang dh lame trtangguh ni..
aku bukak blog ni bkn sebab ape..dengan harapan aku dapat meluahkan isi hati aku dan berkongsi dengan sesiapa je yang singgah kt blog aku ni...
mungkin inilah caranya aku nk meluahkan suka duka...
hidup manusia ni memerlukan komunikasi...tanpa komunikasi,ermmm..tekanan beb..
kecanggihan teknologi tlh mmbuka jalan yang lebih luas lagi untuk berkomunikasi...